Hoe word ik seksueel weerbaar? De volledige training.

€ 360,- *

Direct starten

Training voor jongeren t/m 21 jaar

Gezondheidszorg , Persoonlijke Effectiviteit

Online Online 24-48 uur

Over deze training

Steeds meer jongeren hebben problemen in hun seksuele ontwikkeling waardoor ze te maken krijgen met seksueel overschrijdend gedrag. Het is belangrijk dat jongeren seksueel weerbaar worden in de hedendaagse maatschappij.

Voor wie is deze training bedoeld?

Jongeren t/m 21 jaar, jongvolwassenen, begeleiders die in de zorg werken, leerkrachten in het onderwijs die graag hun leerlingen beter willen begrijpen en helpen.

Wat ga je leren in deze training?

De lesstof bestaat uit 4 modules.

Module 1:

In deze module leer je hoe de gezonde seksuele ontwikkeling bij kinderen en jongeren eruit ziet, wat seksueel overschrijdend gedrag is en de vormen hiervan, wat seksueel acceptabel gedrag is, hoe opwinding werkt en hoe seks in zijn werk gaat en alles over anticonceptie, soa's en wat je moet doen als je denkt dat je een soa hebt.

Module 2:

In deze module leer je alles over de invloed van je zelfbeeld tijdens het aangeven van je wensen en grenzen tijdens de seks. En je leert hoe seksuele identiteit, opvoeding en media mee kunnen mee spelen bij het aangeven van jouw grenzen. Ook ga je leren wat veilige en onveilige relaties zijn en waar lgbtq+ jongeren te maken mee krijgen tijdens hun seksuele ontwikkeling.

Module 3:

In de derde module ga je leren hoe jouw cultuur bijdraagt aan jouw seksuele ontwikkeling, hoe westerse en niet westerse culturen omgaan met liefde, seks en relaties en je leert wat sexting, grooming en sextortion is. Je krijgt tips en trucs mee om jezelf te beschermen tegen grooming op het internet en je leert hoe je veilig en respectvol kunt ‘sexten’. Ook ga je leren wat de gevolgen kunnen zijn van peer pressure en hoe dit kan bijdragen tijdens jouw seksuele ontwikkeling.

Module 4:

In de laatste module leer je wat prostitutie is, de verschillende vormen van prostitutie en wat de gevolgen kunnen zijn van prostitutie. Je maakt kennis met het begrip ‘loverboy’ en je komt te weten dat deze vaak een handlanger heeft: de lovergirl. In de laatste lessen wordt er dieper ingegaan op de tactieken van loverboys en lovergirls, het type slachtoffer waar zij naar op zoek zijn en hoe je een slachtoffer kunt herkennen. Ook leer je de signalen waar je op moet letten als je denkt dat je te maken hebt met een loverboy of lovergirl. Tenslotte ga jij je eigen seksuele ontwikkeling in kaart brengen en kom je erachter of je wel of niet klaar bent voor seks in jouw relatie.

Wat kun je nadat deze training is afgerond?

Na deze training ben je volledig op de hoogte van de seksuele ontwikkeling, anticonceptie, vrijen en alles wat verstaan wordt onder seksueel overschrijdend gedrag, groepsdruk en lgbtq+ problematiek. Je weet waarom opvoeding, cultuur, media en maatschappij invloed heeft op jouw zelfbeeld en wensen en grenzen tijdens de seks. Je weet de risico’s en gevaren van seks in te schatten en weet hoe je je wensen en grenzen moet aangeven. Ook weet je precies hoe je je kunt beschermen tegen grooming, onveilige sexting en loverboys en lovergirls. Je kent de verschillende vormen van prostitutie, wat de gevolgen zijn van prostitutie en hoe je een slachtoffer kunt herkennen. 

Ten slotte weet je wanneer je klaar bent voor seks en wanneer je beter even kunt wachten met seks. 

Planning & prijzen

Het betreft een training die je zelfstandig kunt volgen. Je kunt dus altijd starten.

Certificering

Als je de training succesvol hebt doorlopen en na afloop de online vragen juist hebt beantwoord, ontvang je van ons een certificaat. Met dit certificaat kun je aantonen dat je de training hebt gevolgd en succesvol is afgerond.

Ga naar afrekenen
Shehnaaz Abdoel is eigenaar van Terug naar de basis coaching en training. Shehnaaz is na haar...
Ik wil meer informatie over deze training.

Heb je nog vragen over deze training of wil je meer informatie over de mogelijkheden ontvangen? Neem dan via dit formulier contact met ons op.

Vergeet niet je naam in te vullen.
Graag telefoonnummer vermelden.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ga naar afrekenen

* Verkooprijs is incl. 21 % btw.