Slachtofferschap mensenhandel šŸ”°zelfstudie

ā‚¬Ā 180,- *

Direct starten

Hoe mooi zou het zijn als jij de signalen oppikt van iemand die slachtoffer is.

Gezondheidszorg , Persoonlijke Effectiviteit

Online Online online leren 12-16 uur

Over deze training

Uit onderzoek blijkt dat een groot percentage van de (vermoedelijke) slachtoffers mensenhandel een (vorm van een) licht verstandelijke beperking (LVB) heeft.
Jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) lopen een grote kans om slachtoffer te worden van mensenhandel. Het is zeer aannemelijk dat deze groep jongeren kwetsbaar is. Het gaat immers om jongeren met een sociaal, maatschappelijke en emotionele achterstaand. Signaleren en vroegtijdige preventie is noodzakelijk om noodzakelijke zorg/hulpverlening te bieden en verdere traumatisering te voorkomen.

Hoe mooi zou het zijn als jij in een vroegtijdig stadium de signalen oppikt van iemand die al slachtoffer is, dan wel de factoren herkent die maken dat een persoon een potentieel slachtoffer kan zijn, van mensenhandel.

Deze training is SKJ geaccrediteerd hiervoor dient wel de klassikale training gevolgd te worden. 

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bestemd voor zorgprofessionals, onderwijzers in het (speciaal) voortgezet onderwijs en daarnaast iedereen die in zijn/haar werk (potentiele) slachtoffers mensenhandel ontmoet.

Wat ga je leren in deze training?

Door de training “Slachtoffers mensenhandel LVB/GGZ” leer je meer over mensenhandel (definities), signalen en verschillende vormen van hulpverlening.

  1. Je leert wat mensenhandel is
  2. Je leert wat (mogelijke) signalen zijn
  3. Je leert deze signalen te kwalificeren en passende hulp in te zetten

Wat kun je nadat deze training is afgerond?

Na afloop van de training “Slachtoffers mensenhandel LVB/GGZ” ben je in staat om:

  • Potentiële slachtoffers van mensenhandel te signaleren,
  • vroegtijdige preventie te organiseren en
  • noodzakelijke zorg/hulpverlening te bieden om verdere traumatisering te voorkomen.

Bijzonderheden

De training bestaat uit 3 hoofdthema's;

  1. Ik weet wat mensenhandel is
  2. Ik weet wat de signalen zijn en weet hier naar te handelen
  3. Ik kan mensenhandel kwalificeren en de juiste hulp in schakelen

Training op jouw locatie?

De mogelijkheid bestaat om deze training binnen jouw eigen organisatie te plannen. Afhankelijk van het totaal aantal deelnemers en het beschikken over een eigen ruimte kunnen wij verschillende maatwerk oplossingen bieden.
Vraag gerust naar meer informatie over hoe dit te organiseren en het aanvragen van een proefles. Gebruik het contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Planning & prijzen

Geheel zelfstandig online m.b.v. de leerapp.
*Let op deze versie geeft geen recht op de accreditatie punten. Indien je later alsnog een klassikale sessie volgt kun je alsnog de accreditatie punten verkrijgen.

De lessen zijn samengesteld door ervaren trainers in dit vakgebied. Je gaat zelfstandig, online m.b.v. de leerapp de leerstof tot je nemen en de leerkaarten oefenen en beantwoorden. 

Certificering

Als je de training succesvol hebt doorlopen en na afloop de online vragen juist hebt beantwoord, ontvang je van ons een certificaat. Met dit certificaat kun je aantonen dat je de training hebt gevolgd en succesvol is afgerond.

Accreditatie

Deze training is met 24 accreditatiepunten SKJ geaccrediteerd hiervoor dient wel de klassikale training gevolgd te worden. 
Wil je alles weten over de klassikale opleidingsmogelijkheden en de SKJ accreditatie? Kijk dan op deze website: ziejijhetook.nl

Locaties

WaarWanneer
Online zelfstudieElke dag starten.
Ga naar afrekenen
JULIE BOCKEN Is sinds 2000 werkzaam in de zorg voor jongeren en adolescenten met een LVB. In...
Ik wil meer informatie over deze training.

Heb je nog vragen over deze training of wil je meer informatie over de mogelijkheden ontvangen? Neem dan via dit formulier contact met ons op.

Vergeet niet je naam in te vullen.
Graag telefoonnummer vermelden.
Ongeldige invoer
Ga naar afrekenen

* Verkooprijs is incl. 21 % btw.